Date   

moderated Re: Publicly Listed Groups results #bug

 

Hi Duane,

On Fri, Nov 6, 2020 at 8:07 AM Duane <txpigeon@...> wrote:
When paging through the results of the various views in the groups directory, there comes a point when it won't show the next page.  It always happens when crossing over the 10,000 results line.  As an example, if I go to https://groups.io/search?p=SubsCount,,,20,2,9980,0, all works fine.  When I scroll to the bottom and use the right arrow to go to page 501, there are no results shown, even though it (currently) says 10001 - 10020 of 32031 and the URL shows https://groups.io/search?p=SubsCount,,,20,2,10000,0.  I suspect it's when the results get into the 5 digit range.  Probably not something many people will do, but it's a bit irritating when I'm playing with search parameters there. ;>)


I didn't know this until now, but it's apparently tricky to pull more than 10,000 results out of Elasticsearch, the search software that we use. To fix, I'd have to do some research into the issue. Is this something that you're coming up against a lot?

Thanks,
Mark


moderated Remove Reply and New Topic Links in footer of Announcement-Only Group messages #suggestion

Mark Murphy
 

Since only moderators can post in Announcement-Only groups, I suggest removing the Reply To and New Topic links from the footer of email messages for these groups. Of course members could still use their email client's reply function, but this would remove a bit of confusion for Announcement-Only Groups. 

In the GMF topic on this subject, Shal also suggested:
[...] perhaps include the refinement that the exclusion of those links should only apply to messages sent to members with the Role of Member (rather than Moderator or Owner).
Thank you.


moderated Re: Member Directory Search fails if member name is an email address #bug

Ken Schweizer
 

I believe this is a GOOD design feature.

 

Just my opinion.

Ken

 

"And if any man shall take away from the words of the book of this prophecy, God shall take away his part out of the book of life, and out of the holy city, and from the things which are written in this book." God

 

From: main@beta.groups.io [mailto:main@beta.groups.io] On Behalf Of Mark Fletcher
Sent: Friday, November 13, 2020 4:40 PM
To: main@beta.groups.io
Subject: Re: [beta] Member Directory Search fails if member name is an email address #bug

 

On Thu, Nov 12, 2020 at 7:48 AM Terry Slattery <tcs@...> wrote:

The member directory search function fails to find a match when the member name in the directory is an email address and the person doing the search is not a moderator. It failed for both partial match and full match. Searching with a partial name as a moderator works.

Yes, this is by design as a privacy measure. I'm happy to revisit if people think this should be changed.

 

Thanks,

Mark 


moderated Re: Member Directory Search fails if member name is an email address #bug

 

On Thu, Nov 12, 2020 at 7:48 AM Terry Slattery <tcs@...> wrote:
The member directory search function fails to find a match when the member name in the directory is an email address and the person doing the search is not a moderator. It failed for both partial match and full match. Searching with a partial name as a moderator works.

Yes, this is by design as a privacy measure. I'm happy to revisit if people think this should be changed.

Thanks,
Mark 


moderated Re: Photo processing #bug

 

Duane,

On Wed, Nov 11, 2020 at 9:53 PM Duane <txpigeon@...> wrote:
I noticed today that it doesn't appear that photos are being resized properly when uploaded.  Best I can tell, the uploaded photo is stored at the original size and the displayed photo for editing is shown according to what is chosen in the "Max Size In Photos Section" setting.  I remember that something like this is done with photos in messages, but shouldn't be happening when uploaded to an album.  One of my groups is quickly chewing up storage space because of this.  I've begun downloading to resize locally for re-uploading, but if the setting were honored when they were initially uploaded, it would save me some work.

Can you send me off-list the URL of one (or more) of these photos in the albums? It shouldn't do this, although if we have a problem resizing the photo for whatever reason (if we can't recognize the format, if we run out of memory somehow, if there's another bug), that could happen. 

Thanks,
Mark


moderated Re: Database bug in time fields #bug

 

On Thu, Nov 12, 2020 at 10:03 AM Duane <txpigeon@...> wrote:
On Thu, Nov 12, 2020 at 11:32 AM, Chris Smith wrote:
I'm bumping this as no-one has responded
No need to do that.  If/when it becomes a priority, it will be looked into.  Allow up to 4 years (!) for action to be taken. ;>)

Hey, I resemble that remark! :-) (and in all seriousness, that lag time isn't something I'm exactly proud of...)

There was a bug. Chris's preference is set to military time display. When viewing/editing a row with a time column, we were ignoring that preference and showing the time in standard format. That caused a problem when someone tried to edit a row, leading to a blank column. It has been fixed.

Thanks,
Mark 


moderated Re: Database bug in time fields #bug

Bruce Bowman
 

On Tue, Nov 3, 2020 at 08:31 AM, Chris Smith wrote:
There seems to be a bug in the database time fields...

If I add a record that has time fields in it, then go back and edit the same record and don't change the time fields, they are saved blank/empty.
Try as I might, I cannot replicate this problem. It could be that your browser is auto-filling these fields. Try turning off autofill and see if it helps. https://www.computerhope.com/issues/ch001377.htm 

Regards,
Bruce


moderated Re: Database bug in time fields #bug

Duane
 

On Thu, Nov 12, 2020 at 11:32 AM, Chris Smith wrote:
I'm bumping this as no-one has responded
No need to do that.  If/when it becomes a priority, it will be looked into.  Allow up to 4 years (!) for action to be taken. ;>)

Duane


moderated Re: Database bug in time fields #bug

Chris Smith
 

I'm bumping this as no-one has responded, I also sent an email into support but got nothing back from that either :(

Is anyone else experiencing this issue? If we're doing something wrong then please let me know!

Thanks,
Chris


moderated Member Directory Search fails if member name is an email address #bug

Terry Slattery
 

The member directory search function fails to find a match when the member name in the directory is an email address and the person doing the search is not a moderator. It failed for both partial match and full match. Searching with a partial name as a moderator works.
Summary:
Login as a regular member (tcs1026@...), individually searching for 'tcs' or 'tcs21026' or 'tcs@1026@...' returned zero hits. Searching for 'Slattery' returned one hit: 'Terry Slattery'. I found this to be the case for anyone whose Directory name is an email address.

Login as moderator, searching for 'tcs' returned two hits: 'Terry Slattery' and 'tcs1026@...'.


moderated Photo processing #bug

Duane
 

I noticed today that it doesn't appear that photos are being resized properly when uploaded.  Best I can tell, the uploaded photo is stored at the original size and the displayed photo for editing is shown according to what is chosen in the "Max Size In Photos Section" setting.  I remember that something like this is done with photos in messages, but shouldn't be happening when uploaded to an album.  One of my groups is quickly chewing up storage space because of this.  I've begun downloading to resize locally for re-uploading, but if the setting were honored when they were initially uploaded, it would save me some work.

As an example, I downloaded one photo that was stored at 1536x2048 and 1.28MB (group is set to resize to 312x312).  On the edit page, it shows the image info as "1,536px × 2,048px (scaled to 240px × 320px)" and Size as "1,318.16 KB".  When I manually resize it using GIMP, it becomes 234x312 and 60.8KB.  I'm not sure when this started.  I'm not even sure it's consistent since the ones I see that are too large aren't necessarily just recent ones.

Thanks,
Duane


moderated Re: Mail server reverse DNS still flakey #bug

Jim Wilson
 

Sorry, I missed the Gmail indication and actually thought it looked like a spoof attempt. If you're using G Suite and Proofpoint email proxy services, then this is not a normal situation at all. That said, line 3 certainly seems to indicate lb01 was unable to retrieve RDNS for 148.163.139.74 at the time of that transaction. I am also wondering if you're saying this is all from one transaction because it looks like several?

@Mark, I may be wrong but it sounds less like caching and more like the DNS servers assigned on the email servers are having issues. I know they're on Linode but I've actually run into a similar issue on AWS.

--
Jim


moderated Re: May want to condense the confirmation emails. #suggestion

Andy Wedge
 

On Tue, Nov 10, 2020 at 03:35 PM, Curt Gowan wrote:
people nowadays only see (and therefore only act on) the first paragraph of an email. 
Oh no! The message as it stands is well spaced and because of that it's perfectly readable. I don't see why it needs changing to compensate for people's inability to fully read what they have been sent.

Andy


moderated Re: Display name change by member not captured in Activity Log #bug

 

Exactly and IIRC that’s what was suggested last time this came up.


On Nov 10, 2020, at 8:53 AM, Andy Wedge <andy_wedge@...> wrote:

On Tue, Nov 10, 2020 at 04:05 PM, J_Catlady wrote:
Sometimes they change their groups.io account display name, which may not be logged as a group action.
If that's the case, I think an account level change should be recorded otherwise it's not a complete audit trail.

Andy

--
J

Messages are the sole opinion of the author, especially the fishy ones.
My humanity is bound up in yours, for we can only be human together. - Desmond Tutu


moderated Re: Display name change by member not captured in Activity Log #bug

Andy Wedge
 

On Tue, Nov 10, 2020 at 04:05 PM, J_Catlady wrote:
Sometimes they change their groups.io account display name, which may not be logged as a group action.
If that's the case, I think an account level change should be recorded otherwise it's not a complete audit trail.

Andy


moderated Re: Display name change by member not captured in Activity Log #bug

 

ps We have a similar issue. We set the display name to their first name plus their cats name, and sometimes it mysteriously changes.


On Nov 10, 2020, at 8:05 AM, J_Catlady via groups.io <j.olivia.catlady@...> wrote:


Sometimes they change their groups.io account display name, which may not be logged as a group action. The whole display-name logging issue has been revisited a few times, and I don't remember what stage it's at but I think that was my conclusion at some point.

On Tue, Nov 10, 2020 at 7:36 AM Andy Wedge <andy_wedge@...> wrote:
Hi Mark,

I noticed a message from one of our members where the display name was set to their email address. It's our policy that the display name is set to their real name and I do this as I Direct Add new members. I can see messages posted from this member in July where the display name was set but there is no indication on the log that it was changed to the email address. I have now reset this and the log shows my change.

Regards
Andy


--
J

Messages are the sole opinion of the author, especially the fishy ones.
My humanity is bound up in yours, for we can only be human together. - Desmond Tutu


--
J

Messages are the sole opinion of the author, especially the fishy ones.
My humanity is bound up in yours, for we can only be human together. - Desmond Tutu


moderated Re: Display name change by member not captured in Activity Log #bug

 

Sometimes they change their groups.io account display name, which may not be logged as a group action. The whole display-name logging issue has been revisited a few times, and I don't remember what stage it's at but I think that was my conclusion at some point.


On Tue, Nov 10, 2020 at 7:36 AM Andy Wedge <andy_wedge@...> wrote:
Hi Mark,

I noticed a message from one of our members where the display name was set to their email address. It's our policy that the display name is set to their real name and I do this as I Direct Add new members. I can see messages posted from this member in July where the display name was set but there is no indication on the log that it was changed to the email address. I have now reset this and the log shows my change.

Regards
Andy


--
J

Messages are the sole opinion of the author, especially the fishy ones.
My humanity is bound up in yours, for we can only be human together. - Desmond Tutu


moderated Re: Mail server reverse DNS still flakey #bug

Henning Schulzrinne
 

No, the problem persists as of 10 minutes ago. I can send email from the same account to dozens of other destinations, without any difficulty - it's only groups.io that fails. It's indeed Proofpoint, a very large email security company used by lots of large organizations (https://www.proofpoint.com/us/products/email-protection). If there was a larger problem, thousands of employees at my organization would quickly complain...


moderated Display name change by member not captured in Activity Log #bug

Andy Wedge
 

Hi Mark,

I noticed a message from one of our members where the display name was set to their email address. It's our policy that the display name is set to their real name and I do this as I Direct Add new members. I can see messages posted from this member in July where the display name was set but there is no indication on the log that it was changed to the email address. I have now reset this and the log shows my change.

Regards
Andy


moderated May want to condense the confirmation emails. #suggestion

 

Due to use of smartphones to read email, a lot of people nowadays only see (and therefore only act on) the first paragraph of an email. 
Might be good to condense the text in the confirmation emails. 
The wording is excellent, but there are four blank lines.

Hello,

Thank you for your interest in Groups.io and the group<groupname>.groups.io. To complete your subscription, please reply to this email.

If you did not request - or do not want - a subscription to this group, please accept our apologies and ignore this message.


Cheers,
The Groups.io Team


Perhaps using line breaks instead of blank lines...

Hello! Thank you for your interest in Groups.io and the group<groupname>.groups.io. To complete your subscription, please reply to this email.
If you did not request - or do not want - a subscription to this group, please accept our apologies and ignore this message.
Cheers, The Groups.io Team

BTW, the process of upgrading from our legacy Basic account to Premium was easy and clear -- a single line rather than a huge form. Well done.

--cg

1361 - 1380 of 27950