Date   

API and enterprise endpoint

Nicolas Dechesne
 

hi,

I am trying to use the API for the first time.. I managed to authenticate using groups.io/api/v1/login, and could make some queries.

however, what I really want to do is access our enterprise endpoint (lists.yoctoproject.org), but on that endpoint, I can't authenticate, or get anything to work. I am always getting "404 page not found". I am sure that I am using the right email/password.

Do we need to change a setting on our groups.io instance to enable the use of the API?

thanks!


Donation Payment Methods

somaspack <somaspack@...>
 

Any chance we could get something other than Stripe for accepting donations (venmo, paypal, patreon)? Stripe is a heavy weight tool for the job; I'm just hearding a group of outdoor enthusiast - not a business.

Scott


Re: authentication question

Eric di Domenico
 

On Wed, Dec 4, 2019 at 10:13 AM, <ajomccauley@...> wrote:
I'm especially interested in what folks might do if they use the API in an "ongoing" way, like a custom signup for
It would be nice if the API offered an OAuth option because handling user passwords on a sever sucks. This only works if you make a client app, and even then why trust 3rd parties apps with your user's passwords.

As far as ongoing use, someone in our group is thinking about organizing information from various sources on the same topic. I am thinking about backup and archiving. Still all server-side things that would be done with a single user


Re: authentication question

ajomccauley@...
 

Thank you so much, Eric!

I'm especially interested in what folks might do if they use the API in an "ongoing" way, like a custom signup form -- so they'd need to re-authenticate pretty regularly (so I'm trying to imagine where/how ppl might use their login creds in code in a secure way).

Thanks again!


Re: authentication question

Eric di Domenico
 

I am migrating from Yahoo so I created a special user to use for this.

I guess it depends on what your application is going to do.


authentication question

ajomccauley@...
 

Hi!  I've decided to move this question to its own topic :)

Do y'all use your own email/password combos for this stuff (and then figure out securing the info depending on your server/software situation, so it isn't just, in your code)?  I'd love to know if that's the norm, b/c right now I feel like I've *got* to be missing something, but maybe I'm not...

Thank you!
-Alison


Re: Login produces an error of invalid email

Graham Lawrence
 

Thank you, Mark, I have found the correct way to use the API.  It was simpler than I had assumed.
Graham


Re: Login produces an error of invalid email

 

On Sun, Dec 1, 2019 at 10:10 PM Graham Lawrence <Graham@...> wrote:
I have tried to login using POST with my email address and password but I get
array(3) {
  ["object"]=>
  string(5) "error"
  ["type"]=>
  string(13) "invalid email"
  ["extra"]=>
  string(0) ""
}
returned.


I saw some calls where no email address was sent. That would result in that error.

Mark


Re: Login produces an error of invalid email

Patrick Dell'Era
 

I saw a similar error. Turned out it was nothing more than a character in my password that has specific meaning in the context of URLs and had to be encoded. See https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Glossary/percent-encoding for more info.

--

Cheers,

Patrick

 

From: api@beta.groups.io <api@beta.groups.io> On Behalf Of Graham Lawrence
Sent: Sunday, December 1, 2019 10:11 PM
To: api@beta.groups.io
Subject: [api] Login produces an error of invalid email

 

I have tried to login using POST with my email address and password but I get

array(3) {
  ["object"]=>
  string(5) "error"
  ["type"]=>
  string(13) "invalid email"
  ["extra"]=>
  string(0) ""
}
returned.
It might be that as I am just a subscriber to RIBI-Webmasters I am not authorised to use the API which I would like to do to perform an analysis of the posts.

Graham Lawrence



Login produces an error of invalid email

Graham Lawrence
 

I have tried to login using POST with my email address and password but I get
array(3) {
  ["object"]=>
  string(5) "error"
  ["type"]=>
  string(13) "invalid email"
  ["extra"]=>
  string(0) ""
}
returned.
It might be that as I am just a subscriber to RIBI-Webmasters I am not authorised to use the API which I would like to do to perform an analysis of the posts.

Graham Lawrence




Re: if you want to try to export your stuff...

ajomccauley@...
 

Sorry for the crosspost! I forgot the "main" beta group was moderated, and I didn't think my post would be approved bc my last one wasn't, so then I posted here. Anyway, sorry about that!


if you want to try to export your stuff...

ajomccauley@...
 

...purely as a backup plan!

I used this code (a few weeks ago) to export our 1700+ membership info in 100-count JSON files (you might be able to go bigger, I didn't try):
http://yahoogroupedia.pbworks.com/w/page/79909487/Chrome%20Application%20to%20Download%20Members

Note: I didn't use the actual chrome extension, I looked at the code and went directly to the export URL to get the json exports. I think you'll see what I mean if you download the zip and look at the code -- and like, I'm on my phone now but I probably have some stuff still on my laptop I could share, if there's any interest.
Note: I didn't try the companion script to download messages.
Note: To be clear, we used the groups.io transfer service and were very happy with it -- I only downloaded our membership data as a "just in case" backup plan.


Re: Uploading Pictures via API getting inadequate_permissions #api

Eric di Domenico
 

One more issue.

The result of the upload seems to be a nulled out object:

{"id":0,"object":"","created":"0001-01-01T00:00:00Z","updated":"0001-01-01T00:00:00Z","user_id":0,"group_id":0,"name":"","desc":"","media_type":"","size":0,"attachment_num":0,"width":0,"height":0,"album_id":0,"display_name":"","user_name":"","profile_photo_url":"","profile_privacy":"","email":"","format":"","focal_length":0,"iso":0,"aperture":0,"shutter_speed":0,"taken":0,"make":"","model":"","thumbnail_url":"","download_url":""}

All the keys are present but they are all 0 or empty. I can't address the photo to add a description for exmaple
 


Re: Example signup form?

ajomccauley@...
 

Hi!  Just a bump on this question, if anyone has some advice:
Do y'all use your own email/password combos for this stuff (and then figure out securing the info depending on your server/software situation)?  I'd love to know if that's the norm, b/c right now I feel like I've *got* to be missing something, but maybe I'm not...


Re: Uploading Pictures via API getting inadequate_permissions #api

Eric di Domenico
 

Awesome! it works!

Thank you!


Re: Uploading Pictures via API getting inadequate_permissions #api

 

On Wed, Nov 27, 2019 at 6:58 AM Eric di Domenico <eric@...> wrote:
Any chance someone from Groups.io can reply to this?
_._,_._,_
I just fixed a bug with that call. Please try again.

Thanks,
Mark


Re: Uploading Pictures via API getting inadequate_permissions #api

Eric di Domenico
 

Any chance someone from Groups.io can reply to this?


Re: Help! I'm confused on how to migrate via the api

sierragamers@...
 

Mark:

I pre-paid a year of premium service and sent you (via private email) a test MBOX file. I'm not sure I have the format correct. Specifically, I didn't know how to tie replies to the original posting. 

Can you take a look and let me know if what I sent will work for you?

Thank you,
Ken Williams


Message to +subscribe, re: display name

ajomccauley@...
 

Forking off topic #156

I'm thinking of using a basic webform on our website (it's Drupal so there's a webform module) that just sends a message to the "+subscribe" email address of our group.

The automatic email from the webform submission is like, kinda sorta from the submitting user's email address, and in my testing, it seems to work great -- but the Display Name isn't getting populated, and I can't figure out why.

Specifically: The email header of the email sent to "+subscribe" goes like this: (the "dots" are gmail formatting -- AFAIK the actual email uses <> like a normal.....)
From: Jane Doe via Our Website Name • admin@...
Reply-to: Jane Doe • jane@...

..........
So for whatever reason, the submitting user's email is handled the way I hoped, but not the display name -- like, the submitting user gets an email from Groups.io saying, "Please reply to this email to confirm your subscription request" or whatever (yay), and when the user replies, they're added as a pending group member and the group moderators get a notification email. ...But, the display name isn't populated.

To be honest, I was surprised it worked, given that the email isn't "from" the submitting user, it's just the "reply-to" that the submitting user's email address.  It's also interesting that the Display Name isn't populated with "Jane Doe" OR "Jane Doe via Our Website Name".

............
Does anyone know the exact way the "from name" in an email sent to a "+subscribe" email address needs to be formatted to make sure it populates the "Display name" on the resulting user account.....?

(Or, maybe there's a different question I should ask -- if so, pls feel free to answer That Question instead :D )

Thanks so much, everybody!
-Alison


Re: Example signup form?

ajomccauley@...
 

(Still wondering about that last thing if anyone has any insight!) (But also -- )

Looks like we won't be using Direct Add after all, they want to approve subscription requests.  I mean, the eeeeeasiest thing to do is use a webform on our website (it's Drupal so there's a webform module), send the webform submission to *both* the "+owner" and the "+subscribe" email addresses, ...and that's seriously it, we can collect whatever info we want in the webform (which they only want to have to check against their own records of who's a member of the community IRL), and the user will have a membership request pending approval.

The automatic email from the webform submission is like, sort of from the submitting user's email address, and in my testing, it seems to work great -- but the Display Name isn't getting populated, and I can't figure out why.  But that's probably out of scope for this thread -- I know I started the thread, but still :)  I'll copy into a different thread.  (But/And still would love advice on the username/password question I posed in my previous message! :)

Thanks,
Alison

61 - 80 of 235